
Aquesta sèrie de concerts s’emmarca dins del projecte de recerca “El so de Pau Casals”, finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació (PID2021-124445OA-I00). Un dels seus objectius és traslladar les troballes acadèmiques a la pràctica interpretativa actual. Amb la col·laboració de destacats violoncel·listes i músics de cambra, el projecte culminarà en una sèrie de concerts en què es buscarà inspiració en el so i la pràctica concertística de Casals com a violoncel·lista a partir de les dades obtingudes en la investigació. Aquest cicle de concerts oferirà al públic una experiència única per redescobrir la interpretació del mestre, des dels seus programes de concert fins a la pròpia creació per al seu instrument.
L’aforament a l’activitat és limitat. Cal comprar entrades anticipades a www.ticketsonline.paucasals.org. Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a museu@paucasals.org o podeu trucar al 977684276.
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827),
Sonata per a violoncel i piano nº 3 en la major, op. 69
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750),
Suite per a violoncel sol nº 3 en do major, BWV 1009
Johannes Brahms (1833 – 1897),
Sonata per a violoncel i piano nº 1 en mi menor, op. 38
Gabriel Fauré (1845 – 1924),
«Après un rêve», op. 7 nº 3 (arr. Casals)
Iagoba Fanlo, violoncel
Sony Classical recull en el seu enregistrament més recent de 2021, el concert per a violoncel i orquestra, Act of Contrition op.76, de Jorge Grundman, aconseguint ser n.1 en plataformes com iTunes i Amazon, i obtenint el prestigiós premi Melòman d’Or.
Els seus enregistraments de la música per a violoncel i piano de la Generació del 27 així com dels Sis Suites per a violoncel sol de J.S. Bach, han rebut les millors crítiques dels mitjans especialitzats, sent disc especialment recomanat a diaris com El País, El Mundo o ABC ia les revistes CD Compact, Ritmo, The Strad i Scherzo.
El 1994 és seleccionat per interpretar el concert d’E. Elgar sota les batuta de Yehudi Menuhin i debuta al costat de l’orquestra de la Royal Academy de Londres aquest mateix any. Ha estat solista amb London New Sinfonia, Northern Chamber Orchestra, Saint Petersburg’s Chamber Orchestra, Orquestra Simfònica de Ciutat Real, Euskadiko Orkestra, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Real Orquestra Simfònica de Sevilla, Seocho Philarmonic Màlaga, Camerata de Múrcia, Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, North Czech Philharmonic Orchestra, Orquestra Simfònica de Navarra, Virtuosi di Praga o l’Orquestra Nacional de Panamà interpretant els concerts de J. Haydn, A, Dvorak, L. Boccherini, M. Teresa Prieto, P. L. van Beethoven, F. Gulda, J. Grundman, J. Nin-Culmell o J. Rodrigo, entre d’altres, juntament amb les batutes d’O. Vlcek, J. Bernàcer, P. Halffter, J. Cantarell-Rocha, A. Ros-Marbà, J. d’Eusebi o Colin Metters.
El 2009 ofereix la primera audició de l’obra inèdita per a violoncel i piano de Pau Casals a petició de la Fundació Casals. El seu compromís amb la música espanyola l’ha portat a ser dedicatari de composicions de prestigiosos compositors com A. Aracil, B. Casablancas, J. Grundman, E. Guimerà, M. Del Vaixell, T. Aragüès, I. Bagueneta, A. Romero, R. Paús, J. Jacinto, M. Martínez Burgos, G. Día. recuperar partitures d’A. Rubio, S. Bacarisse, S. Tàpia, J.M. Guelbenzu, I. Albéniz, J.M. Franco, B. Pagola, D. d’Araciel…
En activitat amb violoncel barroc comparteix escenari amb S. Standage, D. Schrader o L. Dreyfus i realitzar un disc compacte juntament amb A. Martínez Molina amb sonates de D. Porretti i L. Boccherini. Segons Anner Bijlsma: “En aquest disc és com si es pogués escoltar el mateix Boccherini tocant…”.
Actiu músic de cambra, ha dut a terme recitals al costat del Quartet Casals, Quartet Gerhard o el Hanson String Quartet entre d’altres.
Col·labora habitualment com a professor i com a director del Festival junger Künstler de Bayreuth i ha estat tutor de violoncels de l’European Union Youth Orchestra (E.U.Y.O).
Inja Stanović, piano
La Dra. Inja Stanović és una pianista i investigadora croata. Graduada als Conservatoris de Moscou i Boston, ha actuat arreu del món, incloent-hi concerts a Croàcia, Austràlia, França, Alemanya, Itàlia, Eslovènia, Mèxic, el Regne Unit i els Estats Units. El pianisme d’Inja se centra en les pràctiques interpretatives del segle XIX, ja que combina la investigació musicològica (amb èmfasi particular en la recepció del segle XIX, les tendències estilístiques i les tècniques d’interpretació) i la investigació basada en la pràctica, que implica una pràctica d’interpretació informada històricament. Actualment, Inja treballa com a Surrey Future Senior Fellow a la Universitat de Surrey, on és directora d’actuació i dirigeix l’Early Recordings Association que va fundar el 2024.