Ambdues institucions es van donar cita a la seu de la Fundació Pau Casals a Barcelona per formalitzar la col·laboració, coincidint amb el cinquantenari de la mort de Pau Casals i l’estrena de la versió orquestral reduïda del seu oratori “El Pessebre”.

Fotografia: Martí E. Berenguer
La Universitat Internacional de La Rioja (UNIR) ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Pau Casals per fomentar la formació i la investigació a l’àmbit de música i musicologia de l’obra de Pau Casals.
Aquesta firma ha coincidit amb l’aniversari dels 50 anys de la mort del músic, director i compositor català Pau Casals i l’estrena d’una versió orquestral reduïda del seu oratori El Pessebre al Palau de la Música, interpretat per la Coral Càrmina i l’orquestra Franz Schubert Filharmonia, dirigida pel mestre Antoni Ros Marbà.
Abans del concert, les dues institucions es van reunir a la seu de la Fundació Pau Casals per formalitzar l’acord de col·laboració. En paraules de Víctor Padilla, degà de la Facultat de Ciències Socials i Humanitats d’UNIR, aquesta sinergia “posa en evidència les possibilitats de treball en comú per fomentar la formació superior de qualitat, amb especial interès en el desenvolupament social i la difusió de la cultura”.
A l’esdeveniment van estar presents professors, alumnes actuals i egressats, acompanyats per Víctor Padilla, degà de la Facultat de Ciències Socials i Humanitats d’UNIR; María Teresa Santa María, vicerectora d’Acció Cultural i Ernesto Rodríguez-Monsalve, músic i director d’orquestra, i director de l’àrea de música de la facultat de Ciències Socials i Humanitats, i també representants de la Fundació Pau Casals.
Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals va manifestar que “aquest conveni amb UNIR s’emmarca en el projecte d’enfortir vincles amb institucions de prestigi per promoure la investigació, formació i difusió del llegat musical i humanístic de Pau Casals, especialment a l’àmbit de la musicologia. Pau Casas és dubte un dels noms més importants de la música del segle XX i un referent en la defensa de la pau i els drets humans”. Segons Ernesto Rodríguez-Monsalve, “l’estratègia d’ampliació dels horitzons de la nostra Àrea de Música té com a objectiu posicionar-la a l’avantguarda de les institucions acadèmiques musicals d’Espanya i LATAM, i per això estableix acords amb les institucions musicals més importants, amb les que treballa estretament”.

