Amb motiu del 51è aniversari de la mort de Pau Casals i del centenari del naixement de la soprano Victoria de los Ángeles, us convidem a gaudir d’un recital de música de cambra que explora les combinacions i les possibilitats tímbriques de la veu, el violoncel i el piano, posant especial atenció a la poesia anglesa, espanyola i catalana.
L’aforament a l’activitat és limitat. Cal comprar entrades anticipades a www.ticketsonline.paucasals.org. Per a més informació podeu enviar un correu electrònic a museu@paucasals.org o podeu trucar al 977684276.
André Previn (1929-2019)
Four songs per soprano, cello i piano
Poemes de Toni Morrion
Mercy
Stones
Shelter
John Tavener (1944-2013)
Akhmatova sons per soprano i cello
Dante
Boris Pasternak
Pauline Viardot (1821-1910)
Per soprano, cello i piano
Stars
Pau Casals (1876-1973)
Per cello i piano
Pastoral
Per veu i piano
Què cutes, vida meva, són les hores Pastoral
Frederic Mompou (1893-1987)
El combat del somni
Jo et pressentia com la mar
Carlota Garriga (1937-)
El combat del somni
Ja no seràs mai més record
Pedro Pardo (1974-)
Quatre cançons amb poemes de Victoria de los Ángeles (2017)
Oriental
A ti
Mireia Tarragó, Soprano
Nascuda a Tarragona l’any 1995, al llarg dels seus anys d’estudi va rebre tres vegades la beca de la Fundació Victoria de los Ángeles i va cursar el superior de cant i el màster d’interpretació del Lied a l’ESMUC acabant amb el màxim reconeixement.
Actualment forma duo amb la pianista Carmen Santamaría, amb qui realitza recitals de cançó arreu del territori espanyol donant a conèixer obres desconegudes de compositores. També han estrenat recentment el seu primer disc en homenatge a la figura del compositor càntabre Arturo Dúo-Vital.
En el camp operístic recentment ha debutat amb el personatge Contessa de Ceprano de Rigoletto de Verdi sota la batuta d’Oliver Díaz. En repertori té personatges com Lucy de The Telephone de Menotti, Micaëla de Carmen, Lauretta de Gianni Schicchi o Euridice d’Orfeo ed Euridice de Gluck.
Guanyadora de diversos premis, com ara el premi Catalunya Música del concurs El Primer Palau del Palau de la Música de Barcelona i el premi a la millor intèrpret de Lied del concurs Germans Pla de Balaguer. També va debutar a la Schubertíada de Vilabertran l’any 2018 amb la pianista Marina Pelfort i hi va tornar a participar l’estiu del 2020 formant part del Kallias Ensemble. Ha estat programada en el cartell principal del Festival Life Victoria amb Eric Ledesma i Franciso Poyato, al piano, i també acompanyada del Trio Pedrell, amb qui van estrenar unes obres de Pedro Pardo amb poemes de Victoria de los Ángeles.
Ha cantat en sales tan importants com l’Auditori Nacional de Bordeaux interpretant el paper de soprano solista d’El Pessebre de Pau Casals i l’Auditori Nacional de Catalunya on interpretà la soprano solista del Messies de Händel.
Carmen Santamaría, Piano
Nascuda a Castro Urdiales, el 2006 ingressa a Musikene sota la direcció de Miguel Ituarte i especialitzant-se en música de cambra. Entre 2011 i 2015 estudia a Liszt Ferenc Zenemuveszeti Egyetem, becada pel govern de Cantàbria i Hongria, primer com a alumna part-time i posteriorment a Master performance amb András Kemenes, Gabor Eckhardt, Marta Gulyás i Rita Wagner, acabant amb les màximes qualificacions. El 2015 realitza el Màster de Lied a Esmuc, amb Francisco Poyato, becada per la Fundació Victòria dels Àngels. Entre 2016-2018 col·labora com a pianista a Esmuc, a les classes de F. Poyato i Josep Surinyac. El 2019 és contractada com a professora substituta de Lied en aquest conservatori superior.
Ha rebut classes i conseills de Sergei Yerokhin, Almudena Cano, Josep Colom, Claudi Martínez-Mehner, Kennedy Moretti, Fabio Bidini, Zoltán Kocsis, Eldar Nelbolsin, Celine Flamen, Malcom Bilson o Thomas Steinhöfel.
Ha oferit recitals a sales i festivals importans com Barcelona Obertura, Varna Summer Festival (Bulgaria), Casul (Ciudad de México)., Fesrival Monteleón, Palacio de Festivales de Cantabria o Aurora Festival (Estocolm), Des de 2018 col·labora amb l’artista visual Inés García a la seva obra Winterreise i Sis canciones Populares montañesa i, des de 2022, amb el Ensemble Instrumental de Cantabria (ENSEIC). Forma part del programa “Lied the future” impulsat per l’Associació Franz Schubert Barcelona i recolzat per la Fundació Banc Sabadell.
Laura Peribáñez, Cello
Laura Peribáñez Artero s’està consolidant com una de les violoncel.listes més prometedores i versàtils de la seva generació. Nascuda a Barcelona, va debutar amb 9 anys a l’Auditori de Barcelona i des de llavors actua extensament a nombroses sales d’Espanya i Europa. Aquest any 2023 ha ofert una gira de concerts en commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals, actuant com a solista sota la batuta del director Carlos Checa en sales com el Palau de la Música de Barcelona i el Cadogan Hall de Londres.
Formada a Barcelona, Brussel.les i Londres, al llarg de la seva carrera ha rebut el reconeixement i suport d’institucions com la Hattori Foundation, Drake Calleja Trust, Craxton Memorial Trust i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’any 2020 va guanyar el 3r premi al concurs de corda de Juventudes Musicales de España i una beca Banc Sabadell atorgada per la British Spanish Society per cursar un Artist Diploma al Royal College of Music, institució que l’ha guardonada amb els premis Antonio Brosa i RCM Musicians’ Grant Fund.
Ha actuat i gravat per Decca, Classic FM i ha ofert nombrosos concerts en auditoris com el Palau de la Música Catalana, Flagey (Brussel·les), J K Matthews Great Hall (Pretòria) i Palau de les Nacions Unides de Ginebra. L’any 2019 va protagonitzar el vídeo institucional del Palau de la Generalitat de Catalunya. Festivals recents inclouen Aurora Chamber Music (Suècia), ICMC Schloss Weikersheim (Alemanya) i Cello Biënnale Amsterdam (Holanda). Ha compartit escenari i rebut consell del Quartet Casals, Frans Helmerson, Gary Hoffman, Ferenc Rados, Heime Müller, Lluís Claret i Gordan Nikolić entre altres.
La Laura Peribañez és professora de violoncel a la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i desenvolupa la seva tasca professional al Regne Unit en col.laboració amb l’Institut Ramon Llull, el Govern de Catalunya i l’Ambaixada Espanyola al Regne Unit. Toca un violoncel fet l’any 2018 pel luthier Paul Belin.