
La Càtedra UNESCO Pau Casals impulsada per la Fundació Pau Casals i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), vol retre un homenatge a un dels noms més universals de la cultura catalana, amb una visió oberta i defensora d’un món millor, que va expressar al llarg de la seva vida el compromís de la música amb les persones. Pretén donar continuïtat a l’especial relació de Pau Casals amb les Nacions Unides i els valors universals de la solidaritat internacional i el reconeixement al seu compromís en el diàleg multilateral.
El proper 29 de maig a partir de les 9.45 h tindrà lloc la tercera jornada.
Consulta aquí el web de la Càtedra.
La III Jornada de la Càtedra UNESCO Pau Casals “Educar en drets humans per la pau” s’emmarca en la celebració del llegat humanístic i musical d’un artista compromès en el seu temps per la trajectòria a favor dels drets humans i la pau. Vol ser un espai de reflexió sobre el rol de la música en el diàleg intercultural i les institucions que defensen els drets humans i el multilateralisme per a un món millor. Té com a objectiu principal analitzar les relacions i les interdependències entre l’educació per a la pau i l’educació en drets culturals.
Els drets culturals són els drets menys explorats dins de la família dels drets humans. La funció de la cultura en el diàleg en societats diverses i plurals es converteix en una necessitat de primer ordre, ja que la convivència pot veure’s alterada per situacions de conflicte en què el dret de tota persona a participar en la vida cultural i el respecte a les seves identitats són imprescindibles.
La jornada serà gratuïta, començarà a les 9.45 h i comptarà amb les participacions de Jazmín Beirak, directora general de Drets Culturals del Ministerio de Cultura; Marina Caireta, investigadora i formadora en educació per la pau a l’Escola de Cultura de Pau; Beatriz Barreiro, doctora en Drets Humans i professora titular de Dret Internacional Públic i RRII a la Universidad Rey Juan Carlos; Maider Maraña, directora de la Fundación Baketik i consultora internacional en drets culturals i polítiques públiques; Jordi Font, comissari de l’exposició d’El Born: Per què la guerra?, director del Memorial Democràtic i gestor cultural. Consulta la resta de persones participants en el programa complet.
Pots assistir-hi tot el dia o només a alguna de les taules rodones.
L’esdeveniment és organitzat conjuntament per la
Fundació Pau Casals i la Universitat Oberta de Catalunya.
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de: Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC)