Què passa al nostre cervell quan escoltem música? Per què la música és tan important a les nostres vides? Per què té tants efectes beneficiosos en la nostra salut? Què passa si ajuntem música i esport? Som conscients del neuromàrqueting i de la influència de la música quan visitem un establiment comercial? Quin efecte té la música a les primeres etapes del nostre creixement? Sabies que cantar en un cor combat la depressió?
De tot això i més en parlarem al taller, i experimentarem com actua la música al nostre cervell i les emocions, la seva aplicació i efectes en diferents àrees de la vida. Vine i experimenta com ‘la neurociència ens ajuda a descobrir la màgia de la música’, en paraules d’un dels divulgadors científics actuals més reconeguts, amb qui podrem descobrir un món fascinant.
La jornada finalitzarà amb una copa del Cava de la Música (Jané Ventura) als jardins del Museu.
En tots els tallers hi ha la opció de dinar al restaurant de Vil.la Casals a les 14 h i visita guiada al Museu a les 16 h.
Consulta el dossier dels tallers aquí.
Descobrir què és la música, des d’un punt de vista científic i com el nostre cervell la processa i li dona resposta en totes les nostres dimensions com a éssers humans, de la ma d’un dels d’un dels divulgadors científics actuals més reconeguts, amb qui podrem descobrir un món fascinant.
10:30 h Arribada i presentació
10:45 h Descobrim la màgia de la música i la seva relació amb la neurociència
11:45 h Dinàmica música i emocions
12:00 h Pausa-cafè
12:15 h Experiment en temps real de com la interpretació musical modifica l’activitat elèctrica del cervell
12:45 h La música en la vida de Jordi A. Jauset
13:15 h Dinàmica música i emocions
13:30 h Copa de cava al jardí
______________________________________________________________________
(Opcional)
14:00 h Dinar al restaurant Vil·la Casals
16:00 h Visita guiada al museu
Jordi A. Jauset
Comunicador
Nascut a Lleida (1955). És doctor en Comunicació, enginyer de Telecomunicació i títol professional de Piano. Màster en Administració d’empreses, en Prevenció de Riscos Laborals i en Psicobiologia i Neurociència Cognitiva. Va ingressar per oposicions a l’Ens Públic RTVE, on va tenir càrrecs directius a TVE- Catalunya i eventualment a la Generalitat de Catalunya (director de l’Oficina de Comunicació, 2006) i Consell de l’Audiovisual de Catalunya (Cap de gabinet de Presidència, 2009). Acreditat com a docent i investigador per les agències de qualitat espanyola (ANECA) i catalana (AQU). Professor associat a la universitat Ramon Llull en matèries d’estadística i economia. Conferenciant i divulgador científic sobre la interacció música-cervell i els beneficis que se’n deriven. Ha impartit conferències a Espanya i a diversos països de Llatinoamèrica (Xile, Colòmbia, Argentina) i ha participat en diversos congressos internacionals a Europa i EUA. Com a escriptor, ha publicat tretze llibres, set d’ells relacionats amb la interacció música-cervell i les seves aplicacions en la salut, educació, màrqueting, i ha escrit una cinquantena d’articles en revistes divulgatives i acadèmiques, nacionals i internacionals. Actualment és codirector del Màster de Neuromúsica, acreditat per la universitat catòlica de Murcia, coordinador del grup d’estudi “Música i Neurociència” de l’Acadèmia Catalana de la Música i assessor del projecte “La musicoteràpia com a instrument complementari per a pacients UCI” a l’Hospital universitari de Sant Joan d’Alacant.
Als seus inicis també es va dedicar a la música, i en solitari i amb el grup musical familiar “Els 6 germans Jauset”, va obtenir primers premis internacionals com a intèrpret musical d’orgue electrònic i acordió, a Itàlia, Bèlgica, França i Holanda, amb diverses actuacions a TVE, RNE i cadenes privades de ràdio. El grup musical familiar va enregistrar 2 LP’s (de música espanyola i clàssica) amb la firma discogràfica Hispavox.
Carlota Baldrís
Compositora
Nascuda al Vendrell (1960), realitza estudis de piano i composició al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Compositora eclèctica, en la seva obra parteix de la música clàssica per experimentar amb nous llenguatges i altres disciplines artístiques. Ha compost música per a piano, conjunts de cambra, orquestra, corals, teatre, ràdio, televisió, ballet, publicitat, curtmetratges i espectacles multimèdia, així com cantates, oratoris, música popular i música electrònica i electroacústica. És professora de llenguatge i harmonia a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell des de la seva fundació, i n’ha estat la directora del 1998 fins a la inauguració el 2010 de la nova escola i auditoris, dels quals n’ha estat la impulsora. Sòcia fundadora de Músics Vendrell. Ha creat Becluster amb l’artista visual Pau Casanovas, per poder connectar persones, idees i creació, entenent l’art com a eina de transformació social. Ara treballant també amb molta il·lusió en el nou projecte Musiciona’t i el taller ‘Música i emocions’ al Museu Pau Casals, amb l’Eduard Ramos.
Eduard Ramos Soldevila
Coach
Nascut a Manresa (1962), es va formar en Direcció de Marketing a Esade i a l’Escola Universitària d’Enginyers de Telecomunicacions – La Salle amb un MBA de gestió empresarial. És coach certificat per la International Coach Federation (ICF) en la modalitat co-active. Ha desenvolupat activitats clau en multinacionals com a product manager (Philips), responsable comercial (Telefónica Sistemas), i director general en mitjans de comunicació (La Vanguardia Digital i Barcelona Televisió- BTV). Ha participat en programes de desenvolupament de la innovació per a la Unió Europea i a la Generalitat de Catalunya, on és col·laborador habitual d’ACCIÓ, agència de competitivitat per l’empresa. Ha impartit formació a universitats i associacions empresarials a Espanya i Llatinoamèrica en programes que promouen la gestió de les emocions com a veritable motor del canvi, amb eines que promouen la creativitat i la innovació. És coautor del programa Musiciona’t amb la compositora Carlota Baldrís, per aprofundir en el poder de la música per mobilitzar les emocions com a eina d’autoconeixement, d’introspecció i de canvi en les persones i les organitzacions.