
Quina relació té el món de la comunicació amb la música? I amb les emocions? En aquest taller farem un viatge des de perspectives no habituals del treball i del dia a dia d’un dels comunicadors més reconeguts del país.
Compartirem amb ell com s’integra la música en les seves activitats creatives usuals com la TV, ràdio, premsa i teatre, entre d’altres.
La jornada finalitzarà amb una copa del Cava de la Música (Jané Ventura) als jardins del Museu.
En tots els tallers hi ha la opció de dinar al restaurant de Vil.la Casals a les 14 h i visita guiada al Museu a les 16 h.
Consulta el dossier dels tallers aquí.
Experimentar un viatge al món de la comunicació i altres facetes del periodista Xavier Graset des d’una nova perspectiva vinculada a la música i les emocions.
10:30 h Arribada i presentació
10:45 h Relació del món de la comunicació amb la música i les emocions
11:45 h Dinàmica música i emocions
12:00 h Pausa-cafè
12:15 h Quin paper juga la música a la vida?
13:00 h Dinàmica música i emocions
13:15 h Col·loqui
13:30 h Copa de cava al jardí
______________________________________________________________________
(Opcional)
14:00 h Dinar al restaurant Vil·la Casals
16:00 h Visita guiada al museu
Xavier Graset
Comunicador
Xavier Graset i Forasté (Vila-seca 1963). Periodista, llicenciat en CCI per la UAB. Premi Nacional de Comunicació 2015. Dirigeix i presenta el programa Més324 (Canal 324 i TV3) amb tertúlia diària d’actualitat política, social i cultural, i entrevistes.1er premi Difusió de La Setmana del llibre en català. Va dirigir L’Oracle a Catalunya Ràdio durant 9 temporades, premi RAC al millor programa de ràdio 2009, i ha presentat el programa sobre valors Líquids, premi Proteus d’Ètica 2013. Ha estat premiat amb la Petxina d’or del col·legi de periodistes de la demarcació de Tarragona, la Garrofa d’or de la Patum de Berga, i el Ous d’or de Sant Guim de Freixenet. Va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a Madrid durant set anys, i sots-director d’El matí de Catalunya Ràdio, i on ha realitzat els programes El món s’acaba, Tot Gira, De 4 a 7 i L’oracle. Inicis a Ràdio Salou/Ràdio Reus SER l’any 1981. Ha col·laborat amb Andreu Buenafuente als Sense Títol a TV3, ha presentat 12 punts i Artèria 33 i també ha col·laborat a El Club, entre d’altres programes. Soci-fundador de Canal ReusTV, on hi ha presentat els programes Etiqueta negra, Situacions extraordinàries i Taules d’Economia, i les gales dels premis Imprescindibles de Reus. Ha col·laborat en premsa escrita entre d’altres mitjans, a El Pont de Fusta, Catalunya Sud, El Periódico, Metro, El Temps, Nació Digital i actualment a El Punt Avui, NW Revista de Reus i Diari de Tarragona. Té un llarg recorregut com a actor de teatre, i amb La Tramoia de Vila-seca ha representat diverses obres. Ha participat al muntatge El Mort del CAER, i sota la direcció de Francesc Cerro ha interpretat Sobre els danys del tabac i les ostres, d’Anton Txèkhov, al Teatre Lliure i La Villarroel, i Novel·la en nou cartes de Dostoievski, entre d’altres. També ha fet de rapsode en diverses obres, com Vistes al Mar, amb Camera Musicae i Marta Matheu, La Cantata de Santa Maria de Iquique a Vila-seca o l’Oratori Àngel de Tobies de C. Baldrís, també entre d’altres. En cinema ha participat a Prenent-te d’I.Gardela i a Funerària independent, de J. Hernández i M. Mascaró. Ha sigut membre de la Comissió artística del Teatre Bartrina de Reus, i ha moderat els col·loquis teatrals del Teatre Lliure i del Festival Grec de Barcelona. Ha publicat diversos llibres, El món s’acaba, com superar el 2000, Bon Vent, o la sèrie de còmics amb Andreu Faro Tanta tinta tonta,Tanta tinta t’unta i Aznarografia.
Carlota Baldrís
Compositora
Nascuda al Vendrell (1960), realitza estudis de piano i composició al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Compositora eclèctica, en la seva obra parteix de la música clàssica per experimentar amb nous llenguatges i altres disciplines artístiques. Ha compost música per a piano, conjunts de cambra, orquestra, corals, teatre, ràdio, televisió, ballet, publicitat, curtmetratges i espectacles multimèdia, així com cantates, oratoris, música popular i música electrònica i electroacústica. És professora de llenguatge i harmonia a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell des de la seva fundació, i n’ha estat la directora del 1998 fins a la inauguració el 2010 de la nova escola i auditoris, dels quals n’ha estat la impulsora. Sòcia fundadora de Músics Vendrell. Ha creat Becluster amb l’artista visual Pau Casanovas, per poder connectar persones, idees i creació, entenent l’art com a eina de transformació social. Ara treballant també amb molta il·lusió en el nou projecte Musiciona’t i el taller ‘Música i emocions’ al Museu Pau Casals, amb l’Eduard Ramos.
Eduard Ramos Soldevila
Coach
Nascut a Manresa (1962), es va formar en Direcció de Marketing a Esade i a l’Escola Universitària d’Enginyers de Telecomunicacions – La Salle amb un MBA de gestió empresarial. És coach certificat per la International Coach Federation (ICF) en la modalitat co-active. Ha desenvolupat activitats clau en multinacionals com a product manager (Philips), responsable comercial (Telefónica Sistemas), i director general en mitjans de comunicació (La Vanguardia Digital i Barcelona Televisió- BTV). Ha participat en programes de desenvolupament de la innovació per a la Unió Europea i a la Generalitat de Catalunya, on és col·laborador habitual d’ACCIÓ, agència de competitivitat per l’empresa. Ha impartit formació a universitats i associacions empresarials a Espanya i Llatinoamèrica en programes que promouen la gestió de les emocions com a veritable motor del canvi, amb eines que promouen la creativitat i la innovació. És coautor del programa Musiciona’t amb la compositora Carlota Baldrís, per aprofundir en el poder de la música per mobilitzar les emocions com a eina d’autoconeixement, d’introspecció i de canvi en les persones i les organitzacions.